Home

Nieuws 404 x bekeken 1 reactie

Foodwatch in actie voor duidelijkere etiketten

Amsterdam - Actiegroep Foodwatch start een actie om de overheid aan te zetten fabrikanten te verplichten duidelijkere informatie op etiketten te zetten.

Het gaat vooral om het veel duidelijker vermelden van E-nummers wanneer deze gemaakt zijn van dierlijke producten.

Volgens de actiegroep kopen veel consumenten nu artikelen zonder dat ze weten dat de E-nummer restanten van dierlijke producten bevatten. Door die onduidelijkheid kan het gebeuren dat mensen die uit principe of om religieuze redenen geen vlees of vis willen eten, dit onbewust en ongewild toch binnenkrijgen. Foodwatch geeft gebrekkige wetgeving de schuld en probeert minister Schippers van Volksgezondheid met een e-mailactie te dwingen de regels aan te passen.

Duidelijke vermelding
'Er moet duidelijk vermeld worden of in het product een ingrediënt of 'technische hulpstof' van dierlijke herkomst zit. Dit geldt ook voor dierlijke componenten in smaakstoffen, aroma's en andere toevoegingen.' De organisatie noemt het 'onacceptabel' dat de keuzevrijheid van consumenten op deze manier wordt afgenomen om wel of geen dierlijke producten te eten. Veel E-nummers  zijn gemaakt van dierlijke producten. Voorbeelden zijn E120 (karmijnzuur), een rode kleurstof gemaakt van luizen, en E542 wat beendermeel is.

Bron: Distrifood

Joep Meijsen

Eén reactie

  • Miriamnu

    Fantastisch. Ik wil weten wat ik eet en ik eet geen dierlijke producten!

Of registreer je om te kunnen reageren.