Home

Nieuws 1055 x bekeken 1 reactie

Rusland: restricties aankopen landbouwgrond

Moskou – Rusland wil het nog lastiger maken voor buitenlanders om landbouwgrond te verwerven.

Op dit moment is het bedrijven in het buitenland en hun dochterondernemingen al zo goed als verboden landbouwgrond te verwerven. Volgens een nieuwe wet wordt het aankopen van landbouwgrond door bedrijven waar buitenlanders een meerderheidsbelang hebben moeilijker.
Russen die via offshorebedrijven landbouwgrond in Rusland bezitten, worden tevens geraakt. Volgens het Russische landbouwministerie is momenteel 2,5 miljoen hectare landbouwgrond in buitenlandse handen. Het betreft 2 procent van het totale in gebruik zijnde areaal. De nieuwe plannen zijn volgens het ministerie bedoeld om de controle over de Russische economie meer in Russische handen te krijgen.
De stap wordt ook gezien als antwoord op sancties die westerse landen en Japan instelden tegen Rusland vanwege diens steun aan Oekraïense separatisten.

Eén reactie

  • agratax2

    Deze maatregel duidt in de richting van alleen grond gebonden landbouw in Rusland door Russen en niet door Russisch geld dat via een buitenlands bedrijf terug komt in Rusland. Dit betekent nl. dat Moskou geen grip heeft op de Winst belasting en die dan ook mis loopt om dit te voorkomen verbiedt je eenvoudig dat 'buiitenlanders' Russische grond in handen krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.