Home

Nieuws 746 x bekeken 3 reacties

Rabo-handelaar bekent schuld Libor-zaak

New York – Oud-handelaar van Rabobank International Paul Robson heeft bij een rechtbank in New York schuld bekend aan het manipuleren van het interbancaire rentetarief Libor, dat net als de Euribor vaak bij leningen als referentie wordt gebruikt.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

De Brit probeerde de zogeheten yen-Libor te beïnvloeden. Het betreft een maatstaf voor de rente die banken elkaar berekenen voor onderlinge leningen in Japanse yens. In juni bekende ex-handelaar van Rabobank International Takayuki Yagami, een Japans staatsburger, al schuld. De fraude vond plaats tussen 2006 en 2011.

Rabobank, met afstand de grootste kredietverlener aan de Nederlandse agribusiness, trof eerder een schikking van bijna €775 miljoen aan toezichthouders in Europa, de VS en Japan. Bestuursvoorzitter Piet Moerland vervroegde zijn eerder al aangekondigde aftreden en de bank reorganiseerde Rabobank International, dat vanuit Londen opereerde.

Robson mag van de rechter terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. Robson betaalt een borg van $500.000 dollar en moet zich elke week via internet melden bij autoriteiten. Robson zal volgens planning in 2017 worden veroordeeld. Het onderzoek naar fraude met interbancaire rentes gaat verder.

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Ondertussen vind heel agrarisch HOLLAND dat je gewoon zaken kunt doen met RABO . Hier op dit forum hebben ze wel een grote mond als een een mans bedrijf over de schreef gaat .Ondertussen word/en worden de boeren voor miljarden bestolen , Hoezo coöperatief, hoezo rechtstaat ,Ach de bonus incasserende WIE HABEN DAS NICHT GEWUSST.

  • Mozes

    Als ik het goed begrijp @aarthamstra, dan heb jij dus een lening afgesloten in Japanse Yens en bent daarbij benadeelt?

  • aarthamstra1

    Mozes, Nee ,RABO , Daar ben je te LAF voor er iets over te zeggen .Je zit zeker diep onder de schulden bij RABO

Of registreer je om te kunnen reageren.