Home

Nieuws 1105 x bekeken 1 reactie

LTO: kabinet maakt goede start

Den Haag - Het kabinet maakt 'een goede start' met de aangekondigde maatregelen om Nederlandse bedrijven te helpen die worden geraakt door de Russische boycot, zegt voorzitter Albert Jan Maat van boeren- en tuindersorganisatie LTO Nederland.

,,Met het mogelijk maken van werktijdverkorting laat het kabinet zien dat het ook solidair is met de werknemers in de sector'', aldus Maat.

De garantiestelling moet wat hem betreft snel worden ingevoerd. ,,Hoe eerder, hoe beter. In het verleden is gebleken dat deze maatregel goed werkt om bedrijven te helpen het hoofd boven water te houden'', zegt Maat. De maatregel maakt het mogelijk dat bedrijven die in problemen zitten toch aan kredieten kunnen komen.

Ook VNO-NCW en MKB-Nederland verwelkomen de 'voortvarende kabinetsaanpak', die vooruit loopt op de maatregelen die uit Brussel worden verwacht. ,,Bedrijven zullen op zoek gaan naar alternatieve markten'', onderstrepen de ondernemingsorganisaties. ,,Maar de extra inzet die het kabinet aankondigt, onder meer via de diplomatieke posten, is een belangrijke steun in de rug om handelsbelemmeringen weg te nemen, voor informatieverschaffing en promotie.''

Eén reactie

  • zon

    Eerst zeggen, dat ze de sancties tegen rusland onderstrepen.
    Nu zijn de tegenacties er.
    Ik ben er niet blij mee,
    Kennelijk de LTO leden wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.