Home

Nieuws 9126 x bekeken 5 reacties

Kunstmest stijgt in prijs

Lutten - De prijzen voor meststoffen gaan omhoog, meldt inkoopcollectief Farmers4all. Met ingang van volgende week verhoogt het inkoopcollectief zijn prijzen met 50 cent per 100 kilo. De prijsverhoging vloeit voort uit een wereldwijd grote vraag naar kunstmeststoffen op dit moment. Vorig jaar was in de tweede helft van het jaar juist sprake van dalende prijzen.

De prijs voor KAS 27% + 4 MgO gaat bij Farmers4all maandag omhoog van €24,80 naar €25,30 per 100 kilo. Een jaar geleden lag de prijs op €24,40 per 100 kilo. Daarna zakte de prijs nog verder en bereikte toen eind september/begin oktober de bodem op een prijsniveau van €22,25. Afgelopen voorjaar steeg de prijs sterk, begin mei werd op het hoogste punt €31 per 100 kilo betaald.

Voor de prijsontwikkeling van kunstmest in Boerderij op Maat klikt u op link naar kunstmest.

Laatste reacties

 • Tiny1946

  Ik dacht dat de stikstof prijs gekoppeld was aan de tarwe prijs?

 • farmerbn

  Aan de olie-prijs en indirect aan de graanprijs want als de graanprijs hoog is hebben de akkerbouwers wereldwijd meer geld om kunstmest te kopen en gaat de kmprijs omhoog. Als de kmprijs niet stijgt is er vroeg in het seizoen geen vraag. Als je de prijs iets laat stijgen komt de vraag vanzelf.

 • doener

  Er zijn te weinig kunstmestleveranciers op de markt. Zijn nog maar een paar grote jongens die de hele kunstmest markt in handen hebben. Dit zijn volgens mij de prijs makers

 • doener

  Er zijn te weinig kunstmestleveranciers op de markt. Zijn nog maar een paar grote jongens die de hele kunstmest markt in handen hebben. Dit zijn volgens mij de prijs makers

 • farmerbn

  Als dat zo is, dan kun je beter hun aandelen kopen dan extra investeren in je bedrijf. Stijgen de kmprijzen dan zijn je aandelen meer waard en als de kmprijzen dalen, heb je voordeel op je bedrijf.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.