Home

Nieuws 1115 x bekeken 2 reacties

COV: veebedrijven produceren niet specifiek voor Rusland

Zoetermeer - De COV verwijst de bewering van Wakker Dier dat veebedrijven specifiek produceren voor de Russische markt, naar het rijk der fabelen.

Wakker Dier stelde woensdag in een persbericht dat bedrijven die voor Rusland produceren minder duurzaam en diervriendelijk zouden werken. Woordvoerder Frans van Dongen van de COV wijst er op dat geslachte varkens en runderen vrijwel nooit in hun geheel worden geëxporteerd naar Rusland. Het gaat altijd om delen. "We hebben de Russische markt juist nodig om duurzamer te kunnen produceren. De vleessector zet de vette en minder courante delen, zoals poten en orgaanvlees waarvoor in de West Europese markten minder vraag is, af in Rusland. Het geld dat met die afzet wordt verdiend kan weer worden aangewend voor verduurzaming van de productie."

Van Dongen wijst er verder op dat vlees nooit wordt doorgedraaid om handelspolitieke redenen. Van Dongen noemt de beweringen en de oproep van Wakker Dier prematuur en wijst er op dat de Europese vleessector tot nu toe niet heeft gevraagd om een ingrijpen in de markt. Wel wordt er op alle mogelijke manieren gezocht naar nieuwe mogelijkheden en afzetkansen.

Laatste reacties

  • ae-ea

    Er is nog nooit een spreker (wakker dier) geweest die een zwijger (wij als landbouw) overtrof !!!
    Doe hier iets mee AUB

  • Lin

    Eindelijk een goed artikel. Ik zeg in de landelijke pers zetten!

Of registreer je om te kunnen reageren.