Home

Nieuws 1764 x bekeken 3 reacties

CDA wil hoorzitting over bijzonder beheer

Den Haag - De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil een hoorzitting houden over de manier waarop banken omgaan met bedrijven die in zwaar weer zijn geraakt.

Het CDA krijgt signalen dat banken aan ondernemers disproportionele voorwaarden opleggen, als de ondernemers onder bijzonder beheer vallen bij de banken.

Het CDA heeft eerder bij de minister van Financiën gevraagd om een onderzoek. Minister Jeroen Dijsselbloem zag echter geen aanleiding voor een onderzoek. Volgens hem let de Autoriteit Financiële Markten op mogelijke misstanden.

Het CDA roept ondernemers op zich met hun ervaringen te melden.

Laatste reacties

  • Roelof Wijnholds

    Hoe voorspelbaar dat juist het Ministerie zich nooit verantwoordelijk opstelt voor de belangen van ondernemers, zou de Staat mogelijk aansprakelijk kunnen zijn?

  • Roelof Wijnholds

    De A.F.M. let op misstanden? Waar was deze waakhond toen de GIBO Groep althans FLYNTH zich had uitgedokterd dat zij ook in de Advocatuur een partijtje moesten gaan mee blazen? Volstrekt illegaal, wettelijk verboden, logisch een klein kind kan al begrijpen dat in dit soort geknutselde organisaties in ons rechtssysteem het wachten is op belangen conflicten! Een Advocaat kan en mag immers alleen de belangen van zijn 'eigen' cliënt maximaal vertegenwoordigen in het recht. Stel de situatie dat er duidelijk is geworden uit dossiers dat de Accountants - Adviseurs aansprakelijk zouden zijn voor foute advisering! Waar liggen dan de belangen van de door de Accountants - Adviseurs voor hun cliënt ingeschakelde Advocatuur, welke achteraf de illegale Advocaten constructie poot van de Accountants - Adviseurs zelf blijken te zijn? Ik heb dit ook zelfs gemeld bij de A.F.M. wat zij daar mee zouden gaan doen mocht ik niet over geïnformeerd worden als slachtoffer i.v.m. privacy bescherming voor de daders! Is de A.F.M. er niet voor bescherming van de inwoners van de Rechtsstaat, de A.F.M. treed wel naar buiten met onderzoeksresultaten via de media, dus er is daar wel openbaring van zaken.

  • anton1937

    Dijsselbloem wil weer niet dat de machthebbers van zijn eigen ministerie de AFM op de vingers wordt getikt. Blijkbaar wil deze PvdA minister de macht houden bij de ambtenaren organisatie AFM,dat kan niet. Ook al is de PvdA de beschermer van de macht aan de staat. Een hoorzitting zoals het CDA wil is een prima initiatief

Of registreer je om te kunnen reageren.