Home

Nieuws 3344 x bekeken 5 reacties

Arme Rus de dupe van importsancties

Moskou - De 30 procent armste Russen zijn het die vooral het gelag betalen voor president Poetin's ferme houding tegenover het Westen. Ze bezuinigen nu al op eten en moeten het straks ook doen zonder goedkope 'Bush-pootjes', Oekraïense kaas en rundvlees en Moldavisch fruit.

Dit stelt Natalja Sjagaida, directeur van het Russische centrum voor voedselpolitiek RANChiGS. Andere bronnen bekrachtigen haar uitlatingen. Bush-pootjes zijn goedkope Amerikaanse kippenpootjes, goed voor de helft van de Russische import van kipvlees en de helft goedkoper dan het Braziliaanse equivalent. Oekraïense kaas en rundvlees zijn 11 en 13 procent goedkoper dan de alternatieven. Ook veel fruit verdwijnt van de markt.

Voeding wordt sowieso een stuk duurder door de reeks Russische importbeperkingen die vorige week is afgekondigd. Economen voorzien de komende herfst dan ook een forse stijging van de inflatie. De Russische minister van landbouw Nikolaj Fjodorov wil 'speculatie' met voedingsprijzen voorkomen met prijsplafonds, maar de vraag is of dat lukt. De meest getroffen regio zal waarschijnlijk Kaliningrad zijn. Daar verdubbelen naar verwachting de voedselprijzen.

Laatste reacties

 • koestal

  Hierdoor zal in Rusland de populariteit van Poetin snel dalen,het volk zal ontevreden worden,dan heeft Poetin weer een probleem

 • ohzo

  En WIJ jagen duizenden de armoede in... Vraag me wel eens af wat politici zien als ze in de soiegel kijken. Of wat voor verhaaltjes ze hun kinderen vertellen.

 • flyinghollander

  @Koestal juist niet, de Russen blijven hem steunen, komt mede door de tv die het opneemt voor hem

 • Elevage

  allemaal kappen met die sancties en eens als gewone mensen met elkaar in gesprek gaan, welke tijd hebben we hier??? In al die honderden jaren niets geleerd!!

 • koestal

  Russische leiders zijn meedogenloos ,Poetin is de nieuwe Stalin ,hij liet dat vliegtuig gewoon uit de lucht schieten,ook over de onrust in Oekraine heeft hij de regie

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.