AlgemeenNieuws

‘Alternatief voor leegstaande boerderijen’

Groningen – De Statenfractie van GroenLinks in de provincie Groningen, waar de intensieve veehouderij zo goed als op slot zit, is bezorgd over de groeiende leegstand van boerderijen en de landschappelijke gevolgen hiervan.

Met name in Oost-Groningen zouden steeds meer boerderijen leegsteen en verkrotten. “Tijd om nú in actie te komen” aldus Gerda van Galen, Statenlid voor GroenLinks.

Volgens onderzoeksbureau Alterra, onderdeel van Wageningen UR, neemt de leegstand de komende jaren zo hard toe dat in Nederland meer oppervlakte aan leegstaande boerderijen zal zijn dan aan leegstaande kantoren. De leegstand komt vooral omdat de panden geen agrarische bestemming meer hebben.

GroenLinks ziet diverse opties om de leegstaande boerderijen nieuw leven in te blazen, maar de partij zoekt oplossingen louter buiten de agrarische sector. De provincie staat sinds enige tijd geen vestiging van nieuwe intensieve veehouderij meer toe. GroenLinks ziet vooral kans in herbestemming die gebruik van de boerderijen als woningen of natuur mogelijk maakt.

Beheer
WP Admin