Home

Nieuws 1027 x bekeken

Waterpeil na extreme regen bijna overal weer normaal

Tiel – Het waterpeil in de meeste regio's van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland waar maandag extreme hoeveelheden regen vielen, is weer op normaal niveau.

Waterschap Rivierenland, waar onder andere het gebied rondom de Biesbosch onder valt, meldt dat het waterpeil weer op niveau is. Waterschap Brabantse Delta heeft nog een paar dagen nodig om het overtollige water in de regio Waspik en Kaatsheuvel af te voeren. De noodvoorzieningen in de vorm van extra pompen blijven vooralsnog in werking. Hoogheemraadschap Rijnland, waar onder andere de omgeving van Alphen aan den Rijn onder valt, verwacht woensdagavond weer terug te kunnen schakelen naar het normale waterregime. "In het zuidoosten van het Rijnlandse gebied is het water van een aantal polders nog niet op het juiste peil. Om dit overtollige water weg te pompen, zijn er op woensdagochtend nog vier noodgemalen in bedrijf. De verwachting is dat deze noodgemalen door de dag heen buiten bedrijf gesteld kunnen worden en het water met de reguliere gemalen op peil kan worden gehouden", aldus het hoogheemraadschap.

 

Bekijk ook de fotoreportage over wateroverlast op www.boerderij.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.