Home

Nieuws 1005 x bekeken

Vion schrapt geen banen in Nederland

Boxtel - Bij de reorganisatie bij vleesbedrijf Vion worden geen banen geschrapt in Nederland. Ook worden hier geen slachterijen gesloten.

De saneringsplannen van Vion hebben vooral betrekking op de Duitse vestigingen van het concern, zei topman Michiel Herkemij donderdag op een persbijeenkomst.

Het verlieslijdende Vion wil de komende twee jaar circa €100 miljoen  aan kostenbesparingen en efficiëntieverbetering realiseren. Hierdoor moet de onderneming weer winstgevend worden. "Er is geen enkele reden om aan te nemen dat er in Nederland banen verdwijnen'', zei Herkemij.

In Duitsland zullen vijf tot tien van de 34 slachterijen en andere vestigingen worden gesloten. De acht vestigingen van Vion in Nederland blijven alle open.

Vakbond FNV Bondgenoten rekende er eerder nog op dat er ook in Nederland vestigingen dicht zouden moeten. FNV-bestuurder John Klijn sprak woensdag van een mogelijk banenverlies voor honderden medewerkers.

Het vleesbedrijf valt op dit moment nog onder de afdeling bijzonder beheer van de Rabobank. Bestuursvoorzitter Herkemij vindt dat niet nodig en zegt daarover in gesprek te zijn met de bank. Volgens de topman heeft Vion zelf voldoende geld om de herstructureringen te financieren.

Vion is een van de grootste vleesbedrijven in Europa. Eind vorig jaar telde Vion bijna 6.700 werknemers, van wie ongeveer 1.760 in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.