Home

Nieuws 644 x bekeken

Verdachten opgepakt om vlees China

Shanghai – De politie van Shanghai heeft vijf personen opgepakt vanwege het verspreiden van vlees dat over de datum is of opgeraapt was van de vloer.

Het vlees werd in China en in ten minste één geval ook Japan geleverd aan een serie fastfoodbedrijven van Amerikaanse origine, zoals McDonald's, KFC en Starbucks. Onder de opgepakte verdachten is ook het hoofd van het betreffende vleesbedrijf, Shanghai Husi Food, en de hoogste kwaliteitsmanager. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua. Het Amerikaanse moederbedrijf van de Chinese onderneming, OSI Group, zegt verbijsterd te zijn en de zaak te onderzoeken. Het schandaal betreft in eerste instantie kippenvlees, maar ook rundvlees is teruggehaald uit schappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.