Home

Nieuws 566 x bekeken

Rusland importeert minder vlees

Moskou - In het eerste halfjaar van 2014 heeft Rusland 37 procent minder vlees geïmporteerd. Dit meld GlobalMeatnews op basis van cijfers van het Russische statistiekbureau Rosstat.

De daling van de import wordt veroorzaakt door restricties opgelegd door de Russische voedselwaakhond Rosselkhoznadzor. Amerikaans varkensvlees is niet welkom door het gebruik van ractopamine in het varkensvoer en Europees varkensvlees wordt geweerd in verband met de Afrikaanse varkenspest.

De import van varkensvlees daalde ten opzichte van het eerste half jaar van 2013 het meest met 36,4 procent naar 196.300 ton. Rundvlees laat een daling zien van 21 procent naar 196.000 ton en kippenvlees een daling van 10,6 procent naar 166.800 ton.

Om de daling van het geïmporteerde vlees te compenseren wil Rusland de eigen vleesproductie verhogen aldus minister van landbouw Nikolai Fyodorov. In het eerste half jaar van dit jaar slaagde het land er in om de productie van vlees met 4 procent te verhogen naar 4,6 miljoen ton, een plus van 180.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.