Home

Nieuws 627 x bekeken

Minder winst voor Bayer CropScience

Monheim – Bayer CropScience heeft het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van €2,47 miljard, 3,3 procent meer dan een jaar eerder.

De winst voor rente, belastingen en afschrijvingen daalde 1,4 procent tot €615 miljoen. De Duitse producent van zaden en gewasbeschermingsmiddelen zegt te hebben geprofiteerd van duidelijk hogere verkochte volumes en prijzen.
Bayer CropScience zegt dat wisselkoerseffecten het resultaat met €40 miljoen, oftewel 6 procent, hebben gedrukt. Bovendien gaf de onderneming meer uit aan marketing en onderzoek en ontwikkeling van producten. De euro is relatief "hard" ten opzichte van een aantal munteenheden. De waarde van onder meer de Russische roebel, Oekraïense hryvnia en Argentijnse peso daalde bijvoorbeeld.
Volgens topman Marijn Dekkers droegen zowel agrarische producten als producten voor de overige groene sector, zoals plantsoenen of tuinen, bij aan een "bemoedigende groei". Bayer CropScience verkocht met name veel in Noord- en Latijns-Amerika. In Noord-Amerika steeg de omzet gecorrigeerd voor de dollarkoers met 18,5 procent. In Europa was sprake van eenzelfde niveau als vorig jaar.
De afdeling gewasbeschermingsmiddelen noteert groei in alle productgroepen. Gecorrigeerd voor wisselkoers en veranderingen in de productportefeuille groeide de afzet van fungiciden en insecticiden meer dan 11 procent. De Afzet van "Seedgrowth"-producten, zoals gecoat zaad, steeg ondanks een door de industrie betwist Europees verbod op neonicotinoïden ruim 20 procent.
De verkoop van zaden steeg 16 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.