Home

Nieuws 963 x bekeken

Italië en Ierland azen op post Ciolos

Brussel – Naast de zittende eurocommissaris voor landbouw Dacian Ciolos uit Roemenië worden nog twee belangrijke kandidaten voor de post genoemd.

Ierland heeft ex-minister van milieuzaken Phil Hogan naar voren geschoven voor in eerste instantie de landbouwpost, maar in tweede instantie de functie van Eurocommissaris voor Handel - een baan die nu bezet wordt door de Belg Karel De Gucht.
Dat schrijft de Ierse krant Independent. Italië heeft volgens Italiaanse media Paolo De Castro in stelling gebracht. De Castro, nu Europarlementariër, heeft een linkse signatuur en was voorheen landbouwminister van Italië. Meer dan 40 procent van het EU-budget wordt uitgegeven aan het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.