Home

Nieuws 1411 x bekeken

ForFarmers neemt Britse Wheyfeed over

Lochem - ForFarmers gaat het volledige aandelenkapitaal van Wheyfeed Holdings Ltd, eigenaar van Wheyfeed Ltd, overnemen. Wheyfeed Ltd, gevestigd bij Nottingham, verkoopt en distribueert in Groot-Brittannië per jaar meer dan 200.000 ton vloeibare bijproducten, meldt ForFarmers.

De onderneming heeft 82 medewerkers in dienst, beschikt over een vloot van 35 tankwagens en de omzet bedroeg in 2013 €12,5 miljoen. De betaalde prijs is gebaseerd op een ondernemingswaarde van €5 miljoen. De overname zal in 2014 bijdragen aan ForFarmers' winst per aandeel. Wheyfeed Ltd  wordt onderdeel van ForFarmers UK.
Volgens Iain Gardner, operationeel directeur van ForFarmers UK, brengen de nieuwe medewerkers een 'schat aan ervaring mee op het gebied van vloeibare diervoerders'. "Deze overname bouwt voort op de 'Total Feed Business'-aanpak van ForFarmers: het aanbieden van volledige voeroplossingen in welke vorm klanten het ook willen hebben", aldus Gardner, "Vloeibare bijproducten van de levensmiddelen- en biobrandstofindustrie vormen voor veel veehouders een belangrijk onderdeel van het veevoerrantsoen. De diervoedersector biedt de levensmiddelenindustrie op deze manier een duurzame markt voor deze producten. De overname van Wheyfeed Ltd is een belangrijke toevoeging aan ons huidige portfolio bijproducten, enkelvoudige voeders en mineralen. Hierdoor kunnen we een breder productenpakket aanbieden aan rundvee-, varkens- en pluimveehouders."
De overname is volgens ForFarmers in lijn met de groeistrategie van ForFarmers en de doelstelling om zijn leidende positie in de markt te consolideren en uit te breiden. In 2013 was de netto-omzet €2,6 miljard. Het concern heeft meer dan 2.200 medewerkers en productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.

Of registreer je om te kunnen reageren.