Home

Nieuws 1468 x bekeken 13 reacties

Dode meeuwen niet door vogelgriep

Hen Haag - De meeuwen die woensdag aanspoelden op het strand bij Scheveningen zijn niet doodgegaan door vogelgriep. Onderzoek heeft dat uitgewezen, meldde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag.

"Vogelgriep hebben we kunnen uitsluiten. Wat dan wel de doodsoorzaak is, wordt nog door andere instanties uitgezocht'', aldus een woordvoerder. Het onderzoek van de NVWA was volgens hem een routineonderzoek. "We hadden geen reden of aanwijzing om te denken aan vogelgriep."

De politie haalde de dode vogels woensdag uit zee en van het strand ter hoogte van Strandpaviljoen Zuid. Badgasten kregen daar het advies uit het water te gaan.

Laatste reacties

 • Kelholt

  nee als dit gevonden was bij een scharrel pluimvee bedrijf dan was er wel een licht pathogene besmetting met als antwoord voorzorgelijk ruimen

 • Henk Tennekes

  neonicotinoiden misschien, of krijg ik dan weer alle landbouwers over me heen?

 • Martin Oldenhof

  ben wel benieuwd wat het dan wel is

 • gerjan slingenbergh

  Ik heb de indruk dat ze bij laag pathoge besmettingen in concentratie gebieden niet meer ruimen. Dat is te duur en daarom houdt men het onder de pet.

 • bankivahoen

  Daarom per direct buitenloop verbieden !

 • alco1

  @ Henk Tennekes. Je zegt zelf: 'neonicotinoiden misschien?' Kortom dat suggestief zeer ernstige dingen de wereld in slingeren, wat door sommigen als waarheid aangezien kan worden, maakt je onbetrouwbaar.

 • Henk Tennekes

  #alco1. U kunt het weer niet laten op de man de spelen. In de eerste plaats zoeken we een doodsoorzaak voor de meeuwen en uit ik een plausibel vermoeden. Imidacloprid veroorzaakt namelijk achtergang van vogels of wilt u dat ook weer in twijfel trekken? In ieder geval beschouw ik het als een mogelijke factor. Ik heb de afgelopen jaren bewezen betrouwbaar te zijn toen u niets beter wist als mij naar beneden te halen met voor mijn gevoel nogal achterbakse argumenten

 • alco1

  @Henk Tennekes. Waarschijnlijk is @Romeijn een goede kennis van u. Hem heb ik ook gevraagd om een tekst naar voren te halen waar ik alles ontken. Mijn insteek is zo weinig mogelijk gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en waar het kan zonder. We moeten echter niet doen, al zou het geweldig zijn, dat we zonder kunnen. Transparant zijn is zeer nodig in deze moeilijke materie en daar hoort geen koehandel bij.

 • Broes

  @alco1. Jammer dat je zelf niet even de zoekmachine (bovenaan) gebruikt om je oude uitspraken naar voren te halen. Inmiddels laat je je gelukkig wat genuanceerder uit. Zo heel langzaam beginnen de hier aangereikte nuanceringen vaste grond te krijgen.
  Verder is het beter om niet te speculeren over de oorzaak van de dode meeuwen tot de resultaten van het onderzoek bekend gemaakt worden. Niet door Tennekes en niet door Bankivahoenders.

 • alco1

  Sorry Broes. Moet ik een beschuldiging rechtzetten? Dat moet iemand doen die beschuldigd.

 • Biggemans

  Heb contact gehad met strandpaviljoen, het waren een 3tal meeuwen, die door de slurf die daar in zee licht bij eb waren achtergelaten, zo vinden ze daar ook vaak zwerfvuil,komt door de stroming. Een of andere natuurfreak moest zo nodig de instanties bellen, et voila, 3 auto's, linten op t strand, t strandpaviljoen onbereikbaar, omzetderving 2500 euro,,, kosten inspecteurs 5000 inclusief laboratorium onderzoek, en een gniffelende milieufreak, die 's avonds met haar man uit eten ging, en wat schafte die pot,,,, jawel als voorafje: Noordzee Kokkels en als hoofdgerecht: Gegrilde Zeemeeuwenborst met gestamt zeewier,,,,,

 • alco1

  Sorry Fons. Ik denk ook niet dat het maar om drie meeuwen gaat. Dan zou de berichtgeving wel heel erg 'ziek' zijn.

 • alco1

  Tennekes, Romeijn en Broes. Nog steeds aan het zoeken?

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.