Home

Nieuws 1830 x bekeken 1 reactie

Chinezen rukken op in wereld-zuiveltop

Utrecht - Chinese zuivelbedrijven rukken steeds verder op in de mondiale zuiveltop, zo meldt de jongste editie van de Rabobank Global Dairy Top 20.

Het Chinese Yili komt voor het eerst in de top 10 van grootste zuivelbedrijven, dankzij een omzetgroei met 14 procent naar $7,6 miljard (€5,7 miljard). Het kleinere Mengniu zag de omzet met 20 procent stijgen naar $7 miljard (€5,3 miljard). Het kwam daarmee op de veertiende plaats op de ranglijst, net achter het Duitse DMK.

De top 7 van grootste zuivelbedrijven bleef stabiel, meldt Rabobank. Toch kroop bijvoorbeeld FrieslandCampina (vijfde plaats) dichter op voorganger Fonterra. FrieslandCampina zag de omzet met 10,8 procent stijgen van $13,5 naar $14,9 miljard (€10,5 naar €11,2 miljard), terwijl de omzet van Fonterra terugzakte van $16 naar $15,3 miljard (€12,6 naar €11,5 miljard).

Vast aan kop gaat het Zwitserse Nestlé, met een zuivelomzet van $28,3 miljard (€21,3 miljard). Gevolgd door de Franse zuivelaars Danone en Lactalis. Na Fonterra en FrieslandCampina volgen Dairy Farmers of America (DFA), Arla en het Canadese Saputo.

Eén reactie

  • farmerbn

    Melkproducten worden door de melkfabrieken verkocht bij een gemiddelde prijs van 1 euro per liter en melkfabrieken hebben meer personeel dan ledenleveranciers.

Of registreer je om te kunnen reageren.