AlgemeenNieuws

AH haalt guacamole zonder avocado uit schappen

Den Haag – De guacamole met slechts 0,7 procent avocadopoeder, van het eigen merk van Albert Heijn, verdwijnt uit de schappen van de supermarkt.

De Consumentenbond nomineerde de ‘avocado-arme guacamole’ voor de Kletsmajoor Award, een verkiezing voor fabrikanten die volgens de bond onzin verkopen. De guacamole kreeg al bijna zesduizend stemmen.

Albert Heijn gaat de dipsaus de komende weken uit de schappen halen. Er komt een nieuw product voor in de plaats, laat een woordvoerster van de supermarkt weten, maar het is nog niet duidelijk wat dat gaat worden.

Op de nominatielijst staat ook Rivella, de frisdrank is genomineerd omdat het claimt dat het ‘met natuurlijke ingrediënten’ is bereid, maar er zitten drie synthetische zoetstoffen in. De reactie van Rivella: We spreken niet van “met alléén” natuurlijke ingrediënten.

De derde genomineerde is het sapje Healthy People waar groot ‘blauwe bosbes en framboos’ op de verpakking staan, maar het hoofdbestanddeel (84 procent) is druivensap. Dat komt volgens de fabrikant omdat het zo’n goede smaakdrager is, maar waarom het niet op de verpakking staat is onduidelijk.

Volgende maand moet de ‘winnaar’ bekend zijn. De guacamole-dipsaus blijft op de nominatielijst staan, meldt de Consumentenbond.

Beheer
WP Admin