Home

Nieuws 395 x bekeken 4 reacties

'Unilever ziet Rusland nog als groeimarkt'

Moskou - Unilever beschouwt Rusland nog steeds als een belangrijke groeimarkt en is bereid in het land te investeren. Dat zei topman Paul Polman tegen persbureau Reuters tijdens een bezoek aan Moskou, zo meldden Amerikaanse media maandag.

Polman liet weten afgelopen week nog met de Russische vice-premier Arkadi Dvorkovitsj te hebben gesproken over de mogelijkheden voor verdere investeringen van Unilever in Rusland voor de lange termijn. ,,Wij investeren om ervoor te zorgen dat wij hier blijven groeien'', aldus Polman.

De bestuurder gaf toe dat de crisis rond Oekraïne en de inlijving van de Krim door Moskou negatieve gevolgen heeft gehad. ,,De roebel staat laag, de Oekraïense valuta staat laag en het heeft de economische situatie geen goed gedaan. Maar het marktaandeel van de persoonlijke verzorgingstak van Unilever in de regio groeit desalniettemin''.

Unilever is in Rusland eigenaar van onder andere cosmeticafabrikant Kalina en ijsproducent Inmarko en heeft fabrieken in het land waar producten van de merken Knorr en Lipton worden gemaakt.

Verscheidene westerse bedrijven hebben sinds het begin van de problemen tussen Oekraïne en Rusland en de annexatie van de Krim hun strategie ten opzichte van de regio heroverwogen. Daarbij speelde niet alleen de onzekerheid over de zwakke economische groei van het land een rol, maar ook de gespannen politieke situatie tussen oost en west. Bestuurders wilden niet graag meer in het gezelschap van Russische leiders gezien worden.

Zo was Polman zelf afwezig bij het internationaal economisch forum dat eind mei in Sint-Petersburg werd gehouden. Volgens Unilever had hij het te druk. Ook topbestuurders van grote Amerikaanse bedrijven als Alcoa, PepsiCo en MorganStanley lieten het in Sint-Petersburg afweten.

Laatste reacties

 • joannes

  Zo zie je maar weer dat Handel met alle Principes overweg kan, of moet kunnen.

 • Fermer

  En met een lage roebel kost een werknemer daar nog minder.

 • k.bouter

  met zelfde lage roebel moeten ook grondstoffen gekocht worden, zou dat niet de arbeid niet opheffen, emmerei?

 • flyinghollander

  Emmerei, personeel zit hier ook te mokken ivm lage roebel, ze hebben minder te besteden dus ga er maar vanuit dat de lonen omhoog moeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.