Home

Nieuws 508 x bekeken

Tyson bevestigt overnamebod op Hillshire

Springdale - De Amerikaanse vleesproducent Tyson Foods heeft maandag bevestigd dat het een bindend bod heeft gedaan op Hillshire Brands, het voormalige Sara Lee, van $8,55 miljard (€6,3 miljard) inclusief schulden.

Het bod bedraagt $63 per aandeel in contanten, waarmee het voorstel exclusief schulden op ongeveer $7,7 miljard uitkomt. Eerder werd op basis van ingewijden al gemeld dat Tyson met dat bod de overnameslag rond Hillshire heeft gewonnen. Kippenvleesproducent Pilgrim's Pride had zijn bod op Hillshire eerder verhoogd tot $55 per aandeel. Het bedrijf liet na de bekendmaking van het bod van Tyson weten af te zien van zijn overnameplannen met Hillshire en geen hoger bod uit te brengen.

Hillshire liet in een verklaring weten nog niet ingestemd te hebben met het bod van Tyson.

Als Tyson en Hillshire fuseren, wordt een levensmiddelenconcern gecreëerd met een jaarlijkse omzet van $39,4 miljard. Hillshire ontstond in 2012 nadat het toenmalige Sara Lee zijn koffie- en theedivisie Douwe Egberts (DE) naar de beurs in Amsterdam had gebracht. Amper een jaar na die beursgang werd DE alweer opgekocht door de Duitse investeerder J.A. Benckiser. Onlangs werd een fusie aangekondigd van DE met de koffietak van Mondelez.

Tyson stelt wel als voorwaarde voor het overnamebod dat Hillshire afziet van de voorgenomen aankoop van branchegenoot Pinnacle Foods voor $6,6 miljard.

Hillshire is onder meer producent van worstjes, hot dogs en andere vleesproducten. Tyson is de grootste vleesproducent van de Verenigde Staten. Tyson denkt dat door een samengaan van beide bedrijven jaarlijkse kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd van meer dan $300 miljoen. Het zou de grootste overname door Tyson ooit zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.