Home

Nieuws 1131 x bekeken

Robo eist voortzetting contract

Lelystad – Robo Gascentrale uit Nijkerk heeft een kort geding aangespannen tegen een uienbedrijf uit Biddinghuizen, dat voortijdig onder een contract voor levering van propaangas uit wil. Contractbreuk is een tendens, die de gasleverancier met wortel en tak wil uitroeien, zei de advocate. Om die reden wil de gascentrale niet schikken, zoals de voorzieningenrechter in Lelystad voorstelde.

De eigenaar van het Flevolandse bedrijf, Aaldering Bio-Ui, heeft een overeenkomst voor exclusieve levering van propaangas door Robo tot mei 2015. Het gas wordt gebruikt voor verwarming van de opslagruimte. In het kader van herinrichting van zijn terrein heeft de ondernemer een eigen gastank laten plaatsen en die van Robo weg laten halen. Hij wilde niet langer afhankelijk zijn van één leverancier. Op grond van mondelinge afspraken met een vertegenwoordiger van Robo meende hij dat de leverancier akkoord was met beëindiging van de overeenkomst.

De gascentrale ontkent dat er een akkoord was. En wil ook niet ingaan op het compromis dat de afnemer had voorgesteld: namelijk afname van gas voor nog een jaar, maar dan in zijn eigen tank. Robo wil per se een eigen tank. Dat de centrale die had weggehaald kwam door het misverstand dat het uienbedrijf van de gemeente een verbod had voor de propaangastank. Toen Robo erachter kwam dat de ondernemer een eigen tank had en andere leveranciers, kwam het bedrijf in actie. Steeds meer ondernemers, ook in de agrarische sector, zouden op contractbreuk aansturen en daar wil Robo paal en perk aan stellen.

Het gaat in dit geval om gederfde omzet voor Robo van zo'n €3.700 voor een jaar, maar het bedrijf wil vanwege de principiële kant van de zaak van geen schikking weten.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.