Home

Nieuws 1538 x bekeken 2 reacties

Pinksteren goed voor veel barbecue-omzet

Den Haag - Het mooie weer lijkt voor veel Nederlanders aanleiding om de pinksterdagen te vieren met een barbecue. In supermarkten gingen zaterdag allerlei artikelen die daarvoor nodig zijn, in grote hoeveelheden langs de kassa, meldden supermarktketens.

Jumbo liet weten dat het al vroeg druk was in zijn winkels door het mooie weer. Klanten deden vroeg de inkopen om vervolgens rust of vertier op te zoeken.

Albert Heijn zei te rekenen op 3 miljoen transacties, zo'n half miljoen meer dan op een normale zaterdag. Jumbo rekent ,,zeker'' ook op meer transacties, maar wil daar geen concrete cijfers over verstrekken.

Supermarktketen Vomar, vooral actief in Noord-Holland, verwacht een omzet te realiseren die 8 tot 10 procent boven de omzet ligt van het pinksterweekend vorig jaar.

Goedverkochte levensmiddelen waren onder meer vlees, vis, salades, sauzen en ijs en zomerse dranken als witbier, rosé en witte wijn. Ook was er grote vraag naar aanmaakblokjes, kant-en klaarbarbecues, plastic bordjes en bestek en zonnebrandartikelen.

Laatste reacties

  • Hans Sudfryslan

    Morgen staat hier in het Franse ook de BBQ aan .

  • red

    Nu de kippe pootjes op een ludieke manier aanbieden en de hele kip wordt weer goed verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.