Home

Nieuws 431 x bekeken

Kamp lanceert financiële wegwijzer voor mkb

Den Haag - Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft woensdag een nieuwe financieringswijzer voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) bekend gemaakt.

De wijzer moet ondernemers helpen hun groeiplannen te realiseren en hen wegwijs maken in het huidige, snel veranderende financiële landschap. Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland zegt hierover: "Het mkb is van oudsher sterk afhankelijk van bancair krediet, maar er zijn natuurlijk ook steeds meer alternatieve vormen van financiering.''

De financieringswijzer maakt deel uit van de vernieuwde Ondernemerskredietdesk (OKD). Die is er sinds 2009, toen duidelijk werd dat mkb-ondernemers als gevolg van de crisis steeds moeilijker aan financiering konden komen. De OKD is een samenwerking van MKB-Nederland, werkgeversorganisatie VNO-NCW en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), met steun van het ministerie van Economische Zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.