Home

Nieuws 884 x bekeken

Kamp: SDE+ ook inzetten in buitenland

Den Haag - Minister van Economische Zaken Henk Kamp gaat de regeling stimulering duurzame energie (SDE+) aanpassen waardoor het mogelijk wordt om het geld van deze regeling ook te investeren in buitenlandse projecten voor duurzame energie. Dat zegt hij tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Kamp benadrukt dat hij er niet op aan koerst om het budget in het buitenland in te zetten. Toch wil hij dit voor de toekomst mogelijk maken. "Als we het in de toekomst zouden willen doen om de doelstelling voor duurzame energie te behalen, moet het wel mogelijk zijn. Dat vraagt wat voorwerk. De SDE+-regeling moet worden aangepast en we moeten met andere landen overleggen of ze hier aan mee willen werken. Daar zijn we nu mee bezig", legt Kamp uit.

Of de Tweede Kamer voorstander is van het gebruik van het nationale subsidies in het buitenland is nog niet duidelijk. VVD-Kamerlid René Leegte vindt het een goed idee, PvdA-Kamerlid Jan Vos is tegen het voorstel. D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven is er niet tegen, maar vindt wel dat er dan strikte voorwaarden moeten worden gesteld.
Nederland heeft afgesproken dat er in 2020 15 procent energie duurzaam moeten worden opgewekt. Nederland loopt ver achter in de realisatie van deze doelstelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.