Home

Nieuws 473 x bekeken

Dijksma: doelstelling duurzame stallen gehaald

Den Haag – Begin 2014 was 10,3 procent van de stallen integraal duurzaam. "Daarmee is de doelstelling van 10 procent duurzame stallen in 2014 ruimschoots gehaald", zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken tijdens een debat in de Tweede Kamer. Ze is hiermee tevreden.

SP-Kamerlid Henk van Gerven vraagt zich af of de regeling voor integraal duurzame stallen wel voldoende bijdraagt aan het verduurzamen van de veehouderij. Dijksma vindt de regeling effectief. "We moeten niet vergeten dat het om integraal duurzame stallen gaat. Het gaat niet alleen om milieumaatregelen, maar ook om dierenwelzijn en diergezondheid", aldus Dijksma. Ze wijst erop dat er voor deze werkwijze draagvlak is in de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.