Home

Nieuws 1125 x bekeken 2 reacties

Vion verkoopt Duitse kant-en-klaarproducenten

Boxtel – Vion Food Group heeft een koper gevonden voor het Duitse onderdeel Convenience Retail. Het betreft bedrijven die kant-en-klaarproducten produceren voor veelal regionale afzetmarkten in de deelstaten Beieren, Hessen en Thüringen. Hoofdeigenaar wordt een consortium van Paragon Partners, Jürgen Abraham en Norbert Barfuß, voorheen bedrijfsleider van Vion in Duitsland. Er is geen prijs bekendgemaakt.

Onderdeel van de verkoop zijn zeven productievestigingen, negen verscentra, drie vleesmarktplaatsen en dertig slagerijfilialen. De totale omzet van Convenience Retail komt neer op circa €435 miljoen, aldus Vion. De activiteiten passen volgens Vion niet meer bij de kernactiviteiten. Het bedrijf richt zich primair op het slachten van runderen en varkens en het beleveren van 'foodservice', zoals restaurants.
Paragon Partners is een investeringsmaatschappij uit München. Barfuß moest in 2013 tijdens een herstructurering van Vion het veld ruimen. Abraham is eigenaar van Abraham-Schinken, een specialist in hammen. Met de keuze voor dit consortium van middenstanders is de tak volgens Vion bewust gegund aan een koper met vele jaren ervaring in de Duitse en Europese levensmiddelenindustrie.
De kopers zeggen ervan overtuigd te zijn dat het volledig onder de nieuwe eigenaren ontwikkeld kan worden en de wissels de goede kant op staan voor duurzame groei van de onderneming in de Duitse convenience- en worstwarenmarkt. De transactie is afgesloten onder voorbehoud van de daarvoor gebruikelijke en vereiste goedkeuringen.

Laatste reacties

  • leftturn

    lijkt erop dat onderdelen die juist waarde toevoegen, verkocht worden. zal de concurrentiekracht niet vergroten, lijkt me. varkens en koeien in tweeen delen zal toch geen enorm winstgevende business zijn.

  • Biggemans

    weer een stapje verder richting UNTERGANG

Of registreer je om te kunnen reageren.