Home

Nieuws 2821 x bekeken 2 reacties

Uitstel Gecombineerde opgave ook zonder 'pro-forma'

Den Haag – Boeren krijgen uitstel voor het inleveren van hun Gecombineerde opgave tot uiterlijk dinsdag 20 mei 24.00 uur. Boeren moeten voor dat uitstel nog wel contact opnemen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) door te bellen met 088-0424242 als ze niet uiterlijk 15 mei een pro-forma formulier hebben ingediend. Dat is inmiddels bevestigd door zowel het ministerie van Economische Zaken als door de uitvoeringsorganisatie RVO.nl.

Staatssecretaris Dijksma van EZ kondigde woensdag 14 mei drie dagen uitstel aan. Toen was er bij RVO.nl al een mogelijkheid om via een zogenoemd pro-formaformulier met alleen enkele basisgegevens uitstel aan te vragen voor het indienen van de volledige opgave.
In alle situaties is nu dus uitstel mogelijk voor het inleveren van de volledige opgave onder voorwaarde dat een pro-formaformulier is ingediend of als daarom telefonisch is verzocht. Zonder uitstel zou op 16 mei de kortingsperiode zijn ingegaan. Die korting bedraagt één procent per werkdag over het bedrag van de aangevraagde subsidies. Aanvragen die na 9 juni bij RVO.nl binnenkomen worden afgewezen.
Het uitstel is verleend omdat er meerdere malen problemen zijn geweest met de computersystemen van RVO.nl. Daardoor verliep het online indienen van een aanvraag niet altijd soepel. Ook meldden boeren problemen met het intekenen van percelen door verkleinde oppervlaktes.

Laatste reacties

  • koestal

    wat is die Dijksma weer coulant ! zelf allemaal problemen veroorzaken en dan weer lekker ingewikkeld doen

  • johannetje

    Het is al jaren een puinhoop. 's Nachts wil het het beste. Moderne tied'n......

Of registreer je om te kunnen reageren.