AlgemeenNieuws

Sikma sluit aan bij ABZ Diervoeders

Stroobos – ABZ Diervoeding neemt Sikma Veevoeders over. Dat hebben beide bedrijven besloten. De samenvoeging van de twee bedrijven resulteert in een bedrijf met ruim 600.000 ton diervoeders in alle veehouderijsectoren.

ABZ Diervoeding heeft vestigingen in Nijkerk, Markelo en Eindhoven.  Sikma is gevestigd in het Friese Stroobos. Het is gespecialiseerd in de productie van met name rundveevoeders, ABZ legt zich toe op rundvee-, varkens- en pluimveevoeders. ABZ heeft een proefvoeder en- en specialiteitenfabriek in Leusden.

De bedrijven zeggen dat de krachtenbundeling voortvloeit uit de wens om in de belangrijke Nederlandse veesectoren prominent aanwezig te zijn. ABZ heeft in de afgelopen periode niet-kernactiviteiten afgestoten. De vrijgekomen middelen komen worden nu gebruikt voor de diervoedingsactiviteiten.

Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf dat ruim 170.000 ton aan rundveevoeders levert. De bedrijven – die vooralsnog onder eigen naam doorgaan – verwachten uit te kunnen breiden in de melkveesector. De totale mengvoermarkt in Nederland krimpt.

ABZ Diervoeding (146 medewerkers) is ontstaan na een fusie tussen Arkervaart Diervoeding en Brameco Zon Voeders. Het bedrijf heeft een productie van ongeveer 575.000 ton diervoeders.

Sikma Veevoeders produceert rundvee- paarden- en schapenvoeders. De productie van 64.000 ton diervoeders, met name rundveevoeders is vooral bestemd voor afnemers in de noordelijke provincies. Sikma Veevoeders telt 21 medewerkers.

Beheer
WP Admin