Home

Nieuws 1306 x bekeken 1 reactie

'Parlement moet meepraten over toelating transgene teelt'

Den Haag - De Partij voor de Dieren wil niet dat er in Brussel een besluit genomen wordt over een nieuw plan voor de toelating van genetisch gemodificeerde gewassen zonder dat het parlement daarover heeft meegepraat.

In Kamervragen aan staatssecretarissen Sharon Dijksma (Economische Zaken) en Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) stelt Kamerlid Esther Ouwehand dat een voorstel daarover niet aan ambtenaren kan worden overgelaten. Bovendien wil ze de verzekering van de bewindslieden dat Nederland niet zal instemmen met het voorliggende voorstel.

De Europese Unie werkt onder voorzitterschap van Griekenland aan een voorstel om de toelating van transgene gewassen zo te regelen dat lidstaten voor hun eigen grondgebied beperkingen kunnen stellen aan de teelt van in Europa toegelaten gewassen.

Eén reactie

  • boerderijdinther

    Waarom is de partij voor de dieren tegen genetisch gemodificeerde gewassen maar tegelijk voor genetisch gemodificeerd kweekvlees? Dat is gewoon hypocriet.

Of registreer je om te kunnen reageren.