Home

Nieuws 1234 x bekeken

Nieuwe 'groenregels' moeilijk in kaart te brengen

Londen – Het Rural Payment Agency, het Britse bureau voor de landbouwrechten, vreest dat de nieuwe vergroeningsmaatregelen in het GLB moeilijk in kaart te brengen zijn.

Het gaat daarbij om het voorschrift dat akkerbouwers met meer dan 15 hectare in totaal 5 procent moeten vrijhouden voor vergroening. In Groot-Brittannië kunnen ze daarbij onder meer kiezen voor braakleggen maar ook voor heggen, andere vormen van lage bosbouw of alternatieve natuur.

Staatssecretaris Eustice van landbouw erkent dat "het in kaart brengen van dat soort landschapselementen erg moeilijk zal zijn. En dat wordt ingewikkelder naarmate de boeren meer opties hebben''. Vanwege de problemen heeft het plattelandsministerie Defra, waar Eustice toe behoort, nog geen duidelijkheid kunnen verschaffen over de feitelijke invulling van dit deel van de vergroening. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.