Home

Nieuws 666 x bekeken 2 reacties

Nedersaksen wil pachtprijsontwikkeling aan banden leggen

Hannover - Nedersaksen gaat studeren op de vraag, hoe de grondprijsontwikkeling kan worden gestabiliseerd. De pachtprijzen van akkerbouwgrond zijn volgens landbouwminister Christian Meyer van deze aan Groningen, Drenthe en Overijssel grenzende deelstaat van 2010 tot 2013 met 22 procent gestegen en dat baart hem zorgen.

Met name in regio's met veel vee en biovergistingsinstallaties is naar zijn mening voor extensief werkende bioboeren en melkveehouders de pacht te hoog geworden. Boeren moeten ook een effectief voorrangsrecht krijgen als er grond in de aanbieding is. Dat recht functioneert in de huidige situatie niet. Speculanten en branchevreemde kopers moeten zoveel mogelijk worden geweerd. In Nedersaksen is veel grond in pacht, namelijk ongeveer de helft van het totale 2,6 miljoen hectare omvattende landbouwareaal.

Laatste reacties

  • minasblunders1

    Kijk, deze mensen snappen tenminste wat. Die gaan niet (zoals in Nederland) voor de korte termijn: schrapen, schrapen en nog eens schrapen!

  • alco1

    Dit is ook slechts rammelen met een holle ton. Het zijn gewoon de veeboeren en de vergisters die voor het elkaar de prijs opdrijven. Of daar nu een speculant tussen zit doet niet ter zake.

Of registreer je om te kunnen reageren.