Home

Nieuws 688 x bekeken 3 reacties

Nederland wil Europese aanpak voedselverspilling

Den Haag – Nederland en Zweden vragen gezamenlijk aan de Europese Commissie voedselverspilling Europees aan te pakken. De Europese Commissie bepaalt hoe en wanneer houdbaarheidsdata op voedsel vermeld moeten worden.

Nederland en Zweden vragen nu om de lijst met producten waar geen datum op hoeft te staan uit te breiden en om gezamenlijk te onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn om goede omgang met houdbaarheidsdata door consumenten te bevorderen.

Volgens het Nederlandse ministerie van Economische Zaken is verwarring over de houdbaarheidsdatum op voedsel een van de oorzaken van voedselverspilling in de EU.

Laatste reacties

 • koestal

  vandaag in de winkel,morgen in het bord

 • Mozes

  Als de Europese Commissie op het verzoek van Nederland en Zweden ingaat en met een regeling komt zullen de Eurosceptici zeggen: 'weer een regeling die wij MOETEN van Brussel'.
  Zoals ik in een andere discussie ook al zei is de Europese Commissie in vrijwel alle gevallen niet meer dan de uitvoerder van regelingen waar de lidstaten zelf om vragen.

 • Mozes

  Als dan achteraf kritiek komt op de regeling waar de lidstaten zelf om gevraagd hebben kruipen de politici in de lidstaten weg achter de EU en zeggen tegen het volk 'dat het moet van Brussel'. Laffe politici in de lidstaten houden er geen rekening mee dat hiermee de bevolking achterdochtig wordt gemaakt tegen Europese samenwerking.
  Politieke onderkruipers als Wilders, Roemer en Thieme kunnen hier vervolgens misbruik van maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.