Home

Nieuws 8107 x bekeken 10 reactieslaatste update:16 mei 2014

Meer tijd voor Gecombineerde Opgave

Den Haag – Boeren krijgen meer tijd voor het indienen van de volledige Gecombineerde opgave. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) kondigde woensdag een algemeen uitstel aan van drie dagen. De details worden nog uitgewerkt.

Uitstel wordt verleend omdat er meermaals problemen waren met de computersystemen van RVO.nl. Het is nu al mogelijk om per e-mail om een 'pro-forma-opgave' (met een beperkt aantal basisgegevens) te doen, als het niet lukt om de volledige gecombineerde opgave (landbouwtelling) uiterlijk 15 mei in te dienen. De vereenvoudigde 'pro-forma'-opgave staat op www.mijn.rvo.nl/gecombineerde-opgave en moet uiterlijk 15 mei 24.00 uur per mail zijn ontvangen door RVO.nl. Daarna moet de boer alsnog via de reguliere opgave zijn gegevens indienen. Die moet dan uiterlijk dinsdag 20 mei om 24.00 uur zijn ontvangen door RVO.nl.

15 mei is normaal de uiterste inzenddatum voor de gecombineerde opgave, daarna volgt een periode dat de opgave nog wel ingediend kan worden maar wel met een korting op de uitbetaalde bedragen van een procent per werkdag. Aanvragen die na 9 juni binnenkomen bij RVO.nl worden volledig afgewezen.
Dijksma kondigde de ruimere termijn aan tijdens een Kamerdebat op 14 mei. CDA-Kamerlid Jaco Geurts had er vragen over gesteld. Dijksma erkende de problemen met het digitale systeem: "Het systeem laat echt te wensen over", aldus Dijksma. Ze vindt het heel vervelend voor ondernemers die daar hinder van ondervinden. "RVO.nl werkt vierentwintig uur per dag om het systeem goed te laten werken, maar dat blijkt niet voldoende, daarom heb ik gevraagd aanvullende maatregelen te nemen", aldus Dijksma.
Ondernemers klagen over het systeem dat het niet werkt en dat percelen plotsklaps kleiner zijn ingetekend. Volgens RVO.nl komt dit door controles. Jaco Geurts (CDA) sprak in het Kamerdebat over digitale onteigening doordat percelen opeens kleiner zijn geworden.

Laatste reacties

 • bharbers

  Bij mij worden de percelen elk jaar kleiner. Moet elk jaar weer de grenzen van de percelen langs om ze weer wat op te schuiven, anders hou ik geen grond over. Het controleren van de percelen is gewoon werkverschaffing van rvo. Boer moet het weer aanpassen en dan hebben ze bij rvo weer werk om het toch weer te veranderen.
  Ik ben hier dan ook de meeste tijd mee kwijt. De rest van de opgave is dan kinderspel.

  De applicatie werkt voor geen meter. Ik heb hem wel verstuurt, maar door het slecht werkend programma heeft het me veel Extra tijd gekost.

 • Zuperboer

  Klopt, eerst worden je de toeslagrechten vergund en vervolgens gaan de heren dames van achtereenvolgens Landbouw, LNV en RVO er met de kaasschaaf langs. Hele generaties hebben spaarzaam geleefd om hun bezit te kunnen uitbreiden met 'dure' landbouwgronden en vervolgens komen de jongens en meisjes van het semi-communistische EU bolwerk om er met een prachtig geconstrueerd digitaal schaartje weer enige aren per jaar af te knippen. Hoe symbolisch is het eigenlijk. En als je niet knipt kun je niet inzenden over wurgsystematiek gesproken.

 • koestal

  o, die Dijksma ,ze zou net op reis naar Vietnam ,zo kan ze helemaal niet weg door al die problemen

 • groot731

  heb dit jaar een perceel van 12,63 ha gekocht, krijg hem niet groter dan 11,8 ha.....waar is de rest?????

 • donkersmelkvee

  Ja groot731, hier is precies hetzelfde loos, 9,1 ha kopen en maar 8,6 op kunnen geven. Ik ben die pestbende daar helemaal zat!

 • haam

  anders om komt ook voor sommige percelen waren vorig groter ingetekend neem je vervolgens zo over ( want zij weten het toch beter ) krijg je vervolgens een brief dat je teveel hebt opgegeven je zou bijna denken dat ze hun eigen werkgelegenheid zo zeker stellen.

 • Demeter Griend

  Wie zeurt krijgt een beurt. (Oftewel geen bedrijfstoeslag.)

 • brutus71

  Bij mij liep de opgave steeds vast, heb toen maar besloten om het in de nacht in te vullen, het was vorige week een keer na koe-klaverei 3 uur en toen ging het perfect.

 • drikhend

  Ik hoef niet veel in te vullen het intekenen van 5 percelen vond ik het moeilijkste . Verder moet ik zeggen dat ik in het verleden als ik contact met toen LNV had via telefoon dat ik op wachten na altijd vriendelijk en correct behandeld ben . Het is jammer dat het allemaal zo ambtelijk is geworden en we voorzichtig moeten zijn om de mensen die daar werken de schuld te geven . Als Den Haag en Brussel met wetjes en regels komen moeten deze mensen ze uitvoeren . Dit ook als ze er het persoonlijk niet mee eens zouden zijn . Dus we moeten de politiek aanspreken en niet de mensen die daar werken . Op uitzonderingen na maar dat is overal,Hun worden ook gecontroleerd.

 • koestal

  zo zijn de boeren dag en nacht bezig

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.