AlgemeenNieuws

Meer tijd voor Gecombineerde Opgave

Den Haag – Boeren krijgen meer tijd voor het indienen van de volledige Gecombineerde opgave. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) kondigde woensdag een algemeen uitstel aan van drie dagen. De details worden nog uitgewerkt.

Uitstel wordt verleend omdat er meermaals problemen waren met de computersystemen van RVO.nl. Het is nu al mogelijk om per e-mail om een ‘pro-forma-opgave’ (met een beperkt aantal basisgegevens) te doen, als het niet lukt om de volledige gecombineerde opgave (landbouwtelling) uiterlijk 15 mei in te dienen. De vereenvoudigde ‘pro-forma’-opgave staat op www.mijn.rvo.nl/gecombineerde-opgave en moet uiterlijk 15 mei 24.00 uur per mail zijn ontvangen door RVO.nl. Daarna moet de boer alsnog via de reguliere opgave zijn gegevens indienen. Die moet dan uiterlijk dinsdag 20 mei om 24.00 uur zijn ontvangen door RVO.nl.

15 mei is normaal de uiterste inzenddatum voor de gecombineerde opgave, daarna volgt een periode dat de opgave nog wel ingediend kan worden maar wel met een korting op de uitbetaalde bedragen van een procent per werkdag. Aanvragen die na 9 juni binnenkomen bij RVO.nl worden volledig afgewezen.

Dijksma kondigde de ruimere termijn aan tijdens een Kamerdebat op 14 mei. CDA-Kamerlid Jaco Geurts had er vragen over gesteld. Dijksma erkende de problemen met het digitale systeem: “Het systeem laat echt te wensen over”, aldus Dijksma. Ze vindt het heel vervelend voor ondernemers die daar hinder van ondervinden. “RVO.nl werkt vierentwintig uur per dag om het systeem goed te laten werken, maar dat blijkt niet voldoende, daarom heb ik gevraagd aanvullende maatregelen te nemen”, aldus Dijksma.

Ondernemers klagen over het systeem dat het niet werkt en dat percelen plotsklaps kleiner zijn ingetekend. Volgens RVO.nl komt dit door controles. Jaco Geurts (CDA) sprak in het Kamerdebat over digitale onteigening doordat percelen opeens kleiner zijn geworden.

Beheer
WP Admin