Home

Nieuws 653 x bekeken

Meer faillissementen in april

Den Haag – Het aantal faillissementen in Nederland is in de maand gestegen ten opzichte van maart. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In april gingen 812 bedrijven failliet, in maart 598 bedrijven.

In april 2013 gingen 801 bedrijven failliet, terwijl er in maart van dat jaar 820 bedrijven bankroet werden verklaard.
Vooral in de handel (173) en de bouw (98) werden bedrijven failliet verklaard. In de landbouw- en tuinbouw werden in april 14 bedrijven failliet verklaard. In maart ging het nog om vijf bedrijven, terwijl in januari en februari respectievelijk tien en drie bedrijven uit de landbouw failliet werden verklaard. In april 2013 werden aanzienlijk meer land- en tuinbouwbedrijven failliet verklaard. Het ging toen om 23  bedrijven, tien meer dan in de maand ervoor.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Zo had april vijf zittingsdagen, terwijl maart er vier had. Ook het driemaandsgemiddelde, waarmee een beter beeld kan worden gegeven, was met totaal 615 tegen 580 faillissementen in april hoger dan in maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.