Home

Nieuws 1500 x bekeken

'Medische voeding Danone naar Nestlé'

Parijs – Het Franse voedingsconcern Danone is in een vergevorderd gesprek met Nestlé over de verkoop van de medische voedingstak. Het Duitse medische concern Fresius SE is inmiddels geen kandidaat-koper meer.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van informatie van ingewijden. De tak medisch voeding was in 2013 goed voor een omzet van 1,3 miljard euro, dat 6 procent van de totale omzet van Danone. Volgens Danone wordt twee derde van die omzet behaald in Europa met als top drie het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. China staat op de vierde plaats. Een kleine 60 procent van de producten van de divisie komen uit Nederland. In het eerste kwartaal steeg de omzet van de divisie met ruim 5 procent naar 328 miljoen euro.
De totale omzet van Danone in 2013 bedroeg 21,3 miljard, daarvan was 4,3 miljard afkomstig van de babyvoedingstak die voor een groot deel bestaat uit het in 2008 overgenomen Nutricia. Zuivelproducten zoals yoghurt waren goed voor 11,8 miljard en mineraalwater was goed voor 3,9 miljard euro omzet. Het nettoresultaat van Danone in 2013 bedroeg 1,6 miljard euro.
Er is sprake van een overnamesom van 3 miljard euro, maar de overname is nog geen gelopen race. In enkele West-Europese landen zouden problemen kunnen ontstaan met de mededingingswetgeving. Ook zijn er nog andere mogelijke kopers op de achtergrond, volgens bronnen van Bloomberg.

Of registreer je om te kunnen reageren.