AlgemeenNieuws

Maat: gedrag overheid moet veranderen

Den Haag – De overheid moet beter overleggen met het bedrijfsleven over de effecten in de praktijk van beleid. “Het gedrag moet fors veranderen”, vindt Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland, die een patroon ziet.

Hij noemt een aantal voorbeelden zoals het gedoe rond het eerst wel en daarna toch weer niet afschaffen van de vrijstelling van successierecht afgelopen week en de effecten van accijnsverhogingen op pompstations in de grensstreek.

LTO is er zeer verbolgen over dat ze niet zijn gekend in de definitieve voorwaarden van de derogatie zoals het verbod op fosfaatkunstmest. Volgens Maat een typisch voorbeeld waarbij de effecten van een maatregel niet goed zijn ingeschat omdat er geen overleg is geweest met de betreffende sector. “Ongelofelijk dat dit als technisch punt is ingeschat door het ministerie van Economische Zaken”, stelt Maat. “De politiek moet zich goed realiseren dat het een sector betreft die van groot belang is voor de economie. Politiek en bedrijfsleven moeten juist heel goed samenwerken en dat is hier niet gebeurd. Wij staan open voor goede samenwerking, maar dat kan niet van één kant komen.”

Beheer
WP Admin