AlgemeenNieuws

LTO stuurt laarzen naar Dijksma

Nederland – LTO Nederland wil met een laarzenactie de overheid bewegen wat meer vanuit het standpunt van de ondernemer te kijken naar besluitvorming en beleid.

LTO-leden kunnen met een actiekaart uit het ledenblad Nieuwe Oogst staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) oproepen in gesprek te gaan over problemen die op het bedrijf leven.

Afgelopen zaterdag werden de ministers Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en Henk Kamp (Economishce Zaken) nadrukkelijk met de actie geconfronteerd bij een VVD-bezoek aan een melkveehouder. Beide bewindslieden kregen laarzen aangeboeden door LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Volgens Maat  laat de overheid te vaak de mogelijkheid onbenut om in contact te treden met het bedrijfsleven.

Aanvankelijk was het de bestond het plan bij de kaartenactie gezamenlijk op te trekken met andere organisaties. Uit een uitgelekt e-mailbericht van LTO-beleidsmedewerker Wiebren van Stralen aan de Nederlandse Melkveeehouders Vakbond en de Dutch Dairymen Board blijkt dat het federatiebestuur (LTO Noord, ZLTO en LLTB)  niet tot die samenwerking heeft besloten, om het geen ‘melkveehouderij-actie’ te laten worden.

Van Stralen zegt in de email dat hij betreurt dat er geen gezamenlijke actie is, maar dat de andere organisaties wel kunnen aansluiten met een soortgelijke eigen actie.

Ondertussen is op de sociale media een foto-actie begonnen waarbij ondernemers zich aan het werk laten zich in hun eigen laarzen.

Beheer
WP Admin