Home

Nieuws 1687 x bekeken 7 reacties

LTO stuurt laarzen naar Dijksma

Nederland - LTO Nederland wil met een laarzenactie de overheid bewegen wat meer vanuit het standpunt van de ondernemer te kijken naar besluitvorming en beleid.

LTO-leden kunnen met een actiekaart uit het ledenblad Nieuwe Oogst staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) oproepen in gesprek te gaan over problemen die op het bedrijf leven.

Afgelopen zaterdag werden de ministers Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en Henk Kamp (Economishce Zaken) nadrukkelijk met de actie geconfronteerd bij een VVD-bezoek aan een melkveehouder. Beide bewindslieden kregen laarzen aangeboeden door LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Volgens Maat  laat de overheid te vaak de mogelijkheid onbenut om in contact te treden met het bedrijfsleven.

Aanvankelijk was het de bestond het plan bij de kaartenactie gezamenlijk op te trekken met andere organisaties. Uit een uitgelekt e-mailbericht van LTO-beleidsmedewerker Wiebren van Stralen aan de Nederlandse Melkveeehouders Vakbond en de Dutch Dairymen Board blijkt dat het federatiebestuur (LTO Noord, ZLTO en LLTB)  niet tot die samenwerking heeft besloten, om het geen 'melkveehouderij-actie' te laten worden.

Van Stralen zegt in de email dat hij betreurt dat er geen gezamenlijke actie is, maar dat de andere organisaties wel kunnen aansluiten met een soortgelijke eigen actie.

Ondertussen is op de sociale media een foto-actie begonnen waarbij ondernemers zich aan het werk laten zich in hun eigen laarzen.

Laatste reacties

 • gjh

  wat een bikkel harde actie !!! ONGELOOFLIJK en dit alles met leden geld.

 • minasblunders1

  Zeg dat wel. Dat zal ze leren daar in Den Haag!!

 • .....

  Gut, wat liev

 • Mozes

  Gjh en minasblunders, wat doet de Nihilistische Mekker Vereniging? Toch helemaal niets.

 • gjh

  mozes den haag zal niet hard lachen maar wel lang dit is toch een zielige en belachlijke actie en helemaal zinloos. dat lobbyen is net zo zinloos.

 • mts.tefruchte

  Dit heeft helemaal geen zin, er moet door de gezamenlijke landbouw en erf betreders, een motie van wantrouwen uitgesproken worden over haar. Is totaal niet geschikt voor deze functie. Dat de VVD dit over heeft voor de vele stemmen die ze 2 jaar geleden heeft ontvangen is ook volkomen onbegrijpelijk. Zo ga je niet met je kiezers om. Afbraak politiek van een geweldig renderende sector op de Nederlandse betalingsbalans.

  Andre te Fruchte

 • koestal

  hoeveel paar laarzen is Dijksma nodig of heeft ze 7 mijlslaarzen nodig om een goedrenderende sector het leven zuur te maken ?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.