Home

Nieuws 836 x bekeken

Koningin Máxima staat stil bij verscampagne

Leer – Koningin Máxima heeft tijdens een tweedaags werkbezoek aan Duitsland een bezoek gebracht aan de verscampagne "Frische ist Leben".

Het betreft een mede door de EU gefinancierde campagne van partijen uit Duitsland, Nederland en België om de consumptie van verse groente en fruit in Duitsland te bevorderen.
De campagne is in 2012 gestart en eindigt dit jaar. Tot 19 juni zullen 3.500 billboards worden verspreid over 1.000 plaatsen in Duitsland, vooral in de buurt van grote supermarkten. In Duitsland wordt door consumenten net als in Nederland minder groente en fruit geconsumeerd dan voedingsspecialisten voorschrijven.
Directeur Gert Mulder van het GroentenFruit Huis is verheugd met de aandacht van de koningin. "De uitstraling van Koningin Máxima en haar aandacht voor groente en fruit kan dankzij de persaandacht zowel in Nederland als Duitsland een zetje in de goede richting geven met betrekking tot de gewenste gedragsverandering. Hetzelfde zien we in de Verenigde Staten waar First Lady Michelle Obama zich inzet voor gezonde voeding en een gezonde levensstijl."

Of registreer je om te kunnen reageren.