Home

Nieuws 846 x bekeken

Kans tweede termijn Ciolos stijgt

Athene - Roemenië draagt opnieuw Dacian Ciolos voor als Europees landbouwcommissaris.

Dat zeggen bronnen rond de Roemeense regering, tijdens de informele landbouwtop in Athene, afgelopen dagen. De kans dat Ciolos ook de komende vijf jaar deze post bekleedt, stijgt daarmee. Zelf wil hij graag blijven, na de Europese verkiezingen. De kandidatuur is nog niet officieel naar buiten gebracht. Ciolos heeft de buit nog niet binnen. Straks moeten de posities van alle landbouwcommissarissen worden ingevuld en dat is als een schaakspel. Daarbij kan er onderling bij de 28 posten worden geschoven. Belangrijk zijn de politieke kleur van de kandidaten (Ciolos is neutraal), maar ook punten zoals het aantal vrouwelijke commissarissen.

Of registreer je om te kunnen reageren.