AlgemeenNieuws

Dijksma werkt aan subsidie nertsenhouders

Den Haag – De nertsenhouders krijgen voor het eind van de zomer meer duidelijkheid over de subsidie voor sloop- en ombouwkosten. Dat kondigt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan naar aanleiding van de uitspraak van de Haagse rechtbank, die vorige week het nertsenhouderijverbod buiten werking stelde.

De staatssecretaris moet met de Europese Commissie onderhandelen over de subsidieregeling. De rechter oordeelde vorige week dat de nertsenhouders recht hebben op een goede schaderegeling, los van de overgangsmaatregelen, die de overheid voor de nertsenhouders in petto heeft.

Dijksma is tegen de uitspraak van de rechtbank in beroep gegaan, waardoor het besluit van de rechtbank meteen weer ongedaan is gemaakt. Het nertsenverbod is gewoon van kracht. De Nederlandse Federatie voor de Edelpelsdierhouderij heeft een procedure ingezet om de opschortende werking van het hoger beroep af te halen.

Als dat lukt zou dat betekenen dat nertsenhouders wordt toegestaan hun bedrijven uit te breiden of om nieuwe nertsenbedrijven op te zetten. Dijksma heeft gemeenten en provincies geïnformeerd over de stand van zaken. De huidige situatie is dat uitbreiding of opstarten van nertsenhouderijen verboden is, zegt Dijksma.

Beheer
WP Admin