Home

Nieuws 1170 x bekeken 8 reacties

CDA ver aan kop bij exitpoll Boerderij

Doetinchem - Het CDA is de grote winnaar in de online exitpoll die Boerderij hield na de Europese verkiezingen van donderdag. Van de zeshonderd deelnemers heeft 64 procent op de christen-democraten gestemd. De VVD komt met 18 procent op een tweede plaats, de ChristenUnie/SGP met 10 procent op een derde plaats. De PVV en D66 scoren elk 2 procent, GroenLinks en SP elk 1 procent.

Twee derde van de deelnemers heeft niet op de lijsttrekker gestemd, maar een voorkeurstem uitgebracht. Op wie, wordt uit deze poll niet duidelijk.

Het overgrote merendeel van de deelnemers geeft aan bij de vorige verkiezingen ook te hebben gestemd. Toen stemde de helft van hen op het CDA en 19 procent op VVD.

Laatste reacties

 • Mozes

  In de Twensche Courant Tabantia stond een analyse van de verkiezingsuitslag. Er werd vooral geconstateerd dat de tijd dat mensen zich lieten leiden door onzin beweringen gericht op onderbuikgevoelens zijn hoogtepunt heeft gehad. Mensen zijn weer meer vatbaar voor serieuze argumenten en achtergrond informatie.

  Hier op het forum werd campagne gevoerd voor de PVV door oa @aarthamstra gesteund door enkele anderen. De meest onzinnige verbandleggingen tussen de Euro, de crisis, mestwetgeving, bezuiniging en de 'oudjes'. Alles gericht op emoties. Ik heb daar vooral feiten en uitleg tegenover gesteld. Zo heb ik uitgelegd dat de financiële crisis niet zijn oorzaak heeft in de Euro maar in de val van de Muur. Dat er geen geld is betaald aan Griekenland maar een garantstelling is gedaan. Wanneer regelgeving niet uit Brussel komt komt het wel uit Den Haag, enz.
  Mijn manier van communiceren is blijkbaar beter aangeslagen dan die van @aarthamstra en medestanders. Was de achterstand van de PVV in de landelijke peilingen al groot, in de exitopoll van de Boerderij is de achterstand van de PVV gigantisch. 64 voor CDA tegen 2 voor PVV.
  Ook de bezoekers van deze site zijn blijkbaar gevoeliger voor feiten, argumenten en achtergrond informatie dan voor platte onderbuikgevoelens.

 • Mozes

  Vorige week heeft Vergaderboer twee collums geschreven over de haat van sommigen tegen LTO. Wat mij vooral opviel in de discussies was dat dezelfde mensen die een afkeer hadden tegen LTO ook een afkeer hadden van de EU en aangaven PVV te stemmen. De LTO-haters maken hier op de site enorm veel kabaal. Bij vrijwel elk onderwerp weten ze wel iets te bedenken waarin LTO gefaald heeft. De helft tot tweederde van alle reacties zijn afkomstig van LTO-haters. Hierdoor ontstaat de indruk dat zij een groot deel van de boeren vertegenwoordigen.
  Als alle LTO-haters inderdaad PVV stemmen zijn het er in werkelijkheid maar 2%. Vergaderboer heeft er twee colums aan gewijd, maar omdat het maar 2% is waren twee woorden ook wel genoeg geweest.

 • ikkethuis

  @mozes wat er gestemd is en hoe zal niemand precies weten. Maar nu d66 de grote winaar blijkt te worden ziet er niet goed uit voor de agrarische sector. Het zegt iets over deNederlander, dat hij weinig op heeft met de sector. De PVV stem was bedoeld om een verandering in te zetten

 • joannes

  @Mozes, zoals iedere keer dat je reageert, Hoe graag wil wel niet gelijk hebben? Het LTO en de Politiek verbeteren niet met applaus! En al de argumenten die je noemt zijn wel degelijk Politieke beslissingen geweest waar veel boeren eerder last dan gemak van hebben. Het zal niet voor iedereen een reden zijn om PVV te stemmen, want die hebben ook zo haar problemen, maar het gaat te ver om daar je gelijk mee aan te tonen.

 • aarthamstra1

  Toen ik nog samen werkte met de top van die boerenbedrog organisatie
  om de hele reststroom van de aardappel in Europa (MOZES ) onder controle te krijgen. Heb ik ervaren dat die mensen maar een gedachte hebben ,macht meer macht, En net als Mozes het scheelde ze geen donder al moesten alle BOEREN<oudjes zieken en zwakken er voor krom liggen.
  .

 • BO(skabout)ER

  @ ikkethuis; om een verandering te weeg te brengen is het niet slim om op PVV te stemmen. Stem dan gewoon CDA, dat is het beste voor de boeren, en op andere onderwerpen strookt dat ook nog eens met mijn principes.

  En LTO doet een hoop verkeerd, maar de andere groeperingen zijn een slechtere keus. In een democratie krijg je niet altijd je zin.

 • Mozes

  Er hebben 600 mensen meegedaan aan de exitpoll van de Boerderij.
  2% PVV stemmers zijn dus 12 PVV-stemmers. Dat is ongeveer gelijk aan het aantal PVV stemmende LTO-haters die hier op het forum zoveel kabaal maken.

 • gjh

  mozes wat een jan lul vergelijking.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.