Home

Nieuws 615 x bekeken

Britse boer verdient 15 procent meer

Londen – Britse boeren, tuinders en agrarische werknemers verdienden vorig jaar gemiddeld 34.400 euro, 15 procent meer dan in 2012.

De Britse landbouw als geheel heeft 6,6 miljard euro aan inkomsten opgeleverd, 13 procent meer dan in het voorafgaande jaar toen de opbrengsten zwaar onder druk stonden door het slechte weer.

De toename per werker komt hoger uit omdat het totaal aantal werkenden in de land- en tuinbouw licht is gedaald, zo blijkt uit gegevens van de statistiekdienst van het plattelandsministerie Defra. De hogere opbrengst is met name te danken aan betere prijzen voor een reeks landbouwproducten. Zo lagen de prijzen voor aardappelen bijna een kwart hoger, bracht tarwe gemiddeld zeven procent meer op en kwamen ook de totale opbrengsten in de pluimvee- en varkenssector en vooral in de melkveehouderij hoger uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.