Home

Nieuws 466 x bekeken 2 reacties

Bolkestein: Dijsselboem opvolger Barroso

Amsterdam - Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is een geschikte kandidaat om voorzitter van de Europese Commissie te worden. Dat zei oud-eurocommissaris Frits Bolkestein zondag in het tv-programma Buitenhof.

Volgens de oud-VVD-leider heeft Dijsselbloem een goede reputatie in Brussel, heeft hij het goed gedaan als voorzitter van de eurogroep en heeft hij laten zien van veel markten thuis te zijn. ,,Hij is een bekwaam persoon met veel kwaliteiten." Dijsselbloem zou een goede kans maken omdat Nederland nog nooit een voorzitter van de commissie heeft mogen leveren, schat Bolkestein in. Volgens de VVD'er doet het er niet toe dat de minister van Financiën lid is van de PvdA.

Voor bestaande kandidaten om de Portugees José Manuel Barroso als voorzitter op te volgen, had Bolkestein weinig goede woorden over. De Duitser Martin Schulz (socialisten) noemde hij burgemeester van een klein dorp met verkeerde ideeën, Luxemburger Jean-Claude Juncker (christendemocraten) is uit de oude doos en de Belg Guy Verhofstadt (liberalen) maakt geen kans met zijn ideeën voor een federaal Europa.

Laatste reacties

  • reiziger

    Stuur dijsselbloem maar naar natuurmonumemtenvan economie heeft hij toch de ballen verstand

  • aarthamstra1

    Daar heeft Bolkestein een punt HET MAAK GEEN BAL MEER UIT of het de Pvda of de Vvd is die aan de touwtjes trekt. Daarom Daarom Stem PVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.