Home

Nieuws 491 x bekeken

Boerenleider Britse MKZ-crisis overleden

York – Ben Gill, voorzitter van de National Farmers Union tijdens de grote MKZ-crisis van 2001, is na een lange ziekte op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de NFU bekend gemaakt.

Gill, die voor zijn verdiensten koninklijk was onderscheiden en daarom Sir Ben werd genoemd, stond tijdens het maandenlange MKZ-drama dagelijks op de bres voor de getroffen veehouders en werd daarmee een nationale bekendheid. Hij leidde de NFU van 1998 tot 2004 na eerder al enkele jaren vice-voorzitter te zijn geweest. Gill stond bovendien aan de wieg van de National Pig Association. "Hij leidde de agrarische wereld tijdens erg moeilijke tijden en bleef altijd vechten namens de boeren en tuinders. Onze sector zal ook op de lange termijn blijven profiteren van wat hij heeft bereikt", aldus de huidige NFU-voorzitter Meurig Raymond. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.