Home

Nieuws 1898 x bekeken 3 reacties

Berlijn wil info over Nederlands 'fracking'

Düsseldorf - Duitsland wil van Nederland opheldering over plannen om met behulp van de techniek die fracking wordt genoemd, schaliegas te winnen.

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Milieu zei volgens Duitse media vrijdagavond dat ook in alle openheid grensgebieden in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen (NRW) bij de Nederlandse plannen betrokken moeten worden.

Het milieuministerie in Berlijn stelt zich zo pal achter NRW. Dat heeft eerder geklaagd dat het maar nauwelijks op de hoogte is gebracht van Nederlandse plannen met 'fracking'. Dat is het spuiten van chemicaliën, water en zand in lagen om het gas uit gesteenten op circa 4 kilometer diepte te laten ontsnappen.

Nederland heeft momenteel geen concrete plannen om proefboringen te doen. Eerst wordt gekeken waar die eventueel kunnen worden gedaan.

Laatste reacties

  • Wijnboer

    In deze redenering kan ik de Duitse regering (Bond en Land) alleen maar groot gelijk geven. Echter als er in de Grensregio Windturbines geplaatst worden , word er ook niet bepaald met informatie vooraf gesmeten.

  • farmer135

    ik snap best dat men in duistland het grondwater niet wil laten vergiftigen door de schaliegaswinning, hopelijk is de nederlandse regering ook zo slim.

  • Jan van het Zand

    WillemAlexander begrijpt ook heel goed dat we moeten oppassen met onze zoetwaterbekkens onder de grond. De bierbrouwers pompen ook op diepte heel lekker water boven.

Of registreer je om te kunnen reageren.