Home

Nieuws 2043 x bekeken 15 reacties

Aantal studenten Wageningen UR blijft stijgen

Wageningen – Het aantal aanmeldingen voor bachelor-opleidingen (wetenschappelijk onderwijs) is 5 procent hoger dan in 2013. Wageningen UR verwacht een nog hogere stijging van het aantal eerstejaarstudenten.

De laatste jaren kende Wageningen UR al een flinke stijging van het aantal definitieve inschrijvingen. Per 1 oktober 2013 stroomden 1.307 studenten in de studiesector Landbouw volgens cijfers van de Vereniging van Nederlandse Universiteiten (VSNU) tegen 1.068 in 2012. Dat is een toename van ruim 20 procent. Volgens een woordvoerder van Wageningen UR wordt voor dit jaar een toename verwacht van 15 procent. Vorig jaar waren 8.204 studenten bezig met een wetenschappelijke studie op het gebied van landbouw op een totaal van ruim 248.000 WO-studenten.
Dit jaar was de uiterste aanmeldingsdatum 1 mei, vorig jaar was dat nog 1 september. De cijfers zijn nog niet definitief. Er kunnen nog inschrijvers afvallen en het is nog steeds mogelijk om in te schrijven, ook in Wageningen.

Laatste reacties

 • minasblunders1

  Standaard in het lespakket: een telraam. Want chemische processen, daar heeft men op de 'topuniversiteit' nog nooit van gehoord.

 • FarmerNL

  Ben wel benieuwd naar de verschillende sectoren, veel studies zijn in de ogen van ons agrariers geen echte landbouw studies.
  Ik schat veeteelt minder dan 25 aanmeldingen.

 • Elevage

  als ze maar aan deze studie beginnen omdat ze de agrarische sector een warm hart toedragen, niet om die zo snel mogelijk te saneren

 • Fendtrijder

  Deze mensen leren alleen voor een sociale uitkering wat hebben de boeren er aan niets alleen ons domme advies voor schotelen net als de mestwet daar zitten wij niet op te wachten laten ze een echt vak leren met de handen door de stront ze weten niet eens wat het is tegenwoordig. Allemaal rijke lui kak van Samsons vriendjes greenpeace.

 • koestal

  worden straks allemaal controleur bij SKAL,QUILIP en de NVWA,enz.

 • caspervo

  @Fendtrijder en @koestal ik ga waarschijnlijk over 2 jaar aan de studie agrotechnologie beginnen, één van de grootste agrarische studies van de Wageningen UR. Als baan daarna gaan de meeste studenten aan de gang bij bedrijven als Fendt, Lely, Veenhuis of wat dan ook... Universitair opgeleide mensen hoeven niet verkeerd te zijn laat staan bekakt. Ik woon op een boerderij en ik ben net zovee boer als de gemiddelde MBOer van mijn leeftijd.... Wie moet jullie volgende moderne machine ontwerpen?

 • gerstiroma

  ik heb er wel eens als monteur gewerkt en had het idee dat er meer buitenlandse dan Nederlanse studenten rondliepen en op deze manier alle kennis word weggegeven, want het word allemaal zwaar ge subsidieerd

 • Hunter09

  @Fendtrijder en @koestal, jullie moeten niet alles over een kam scheren. Lang niet iedereen proberen de boeren een oor aan te naaien. Ik zit zelf in Wageningen en denk zelf ook vaak van, waar zijn ze mee bezig. Er zijn genoeg studenten die er anders over denken, die juist voor de boeren zijn.
  @caspervo, heb je wel genoeg research gedaan over studie? Het is niet de grootste studie van Wageningen, maar wel een van de beste studies. Het is wel een van de studies waar op de juiste manier met het boerenverstand wordt gedacht.

 • hww

  Heerlijk die reacties hier. Wat is vrijheid van meningsuiting toch een groot goed.

  @ Caspervo, Als afgestudeerde van de studie Agrotechnologie aan de Wageningen Universiteit kan ik je de studie van harte aanbevelen. Prima studie waarin je veel kennis opdoet en een goede manier van denken bijgebracht wordt. Laat je van enkele minder genuanceerde mensen / reacties hier niet van de wijs brengen. Mijn inziens roepen die wat zonder achtergrond kennis.

  ps je kan de opleiding ook prima gebruiken als je boer bent / of wilt worden.

 • pinkeltje

  Wageningen is niet heilig, maar ook hier staan de beste stuurlui aan de wal. Het is voor veel mensen blijkbaar lekker om overal tegenaan te trappen. Een beetje het Boer Koekoek niveau. Van alles aan de orde stellen dat niet deugt is niet zo moeilijk en ook best nuttig. Maar dan komt de vraag wie dan werkelijk met betere oplossingen komt. Dan wordt het meestal een heel tijdje erg stil.

 • minasblunders1

  Als ik even voor mezelf spreek Pinkeltje; ik heb vaak genoeg aangegeven hoe het wèl zou moeten.

 • pinkeltje

  Er zijn er in dit land wel meer die aangeven hoe het moet. Alleen in de werkelijkheid van de boze buitenwereld helaas niet haalbaar.

 • Mozes

  @Minasblunders, het alternatief wat jij aandraagt is de homeopathische scheikunde. Helaas is nog nooit bewezen dat hier ook maar een millimeter van klopt.

 • alco1

  Misschien een domme gedachte, maar geef maar eens een antwoordt:
  Als hooi verbrand zitten daarna alle mineralen in het as?

 • somporn

  Alco,dan zitten de boeren wel in zak en as

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.