AlgemeenNieuws

40 procent Duitse snijmais naar biovergister

Bonn – Van het in Duitsland ingezaaide snijmaisareaal wordt ruim 40 procent geteeld voor biovergisters. Dat blijkt uit cijfers van teelbevorderingsorganisatie Deutsches Maiskomitee.

Deze zijn gebaseerd op een enquête die is uitgevoerd door marktonderzoeker Kleffmann Group onder een kleine 2.500 representatief geachte boeren.

Het totale snijmaisareaal komt uitgaande daarvan uit op ruim 2,14 miljoen hectare, waarvan 1,284 miljoen hectare voor de veevoerteelt en 860.700 hectare voor biovergisting.

Ook het Statistische Bundesamt raamde eerder deze maand het snijmaisareaal op 2,14 miljoen hectare. Dat is een toename met 7 procent ten opzichte van vorig jaar en bovendien een record. Het korrelmaisareaal schat het maiscomité op 433.000 hectare. Dat is iets minder dan de raming van het Statistische Bundesamt en ook lager dan die van het Deutsche Raiffeisenverband (DRV). Beide instanties zitten op 500.000 hectare. Het maiscomité tekent er wel bij aan dat uiteindelijk het weersverloop bepaalt hoeveel mais als korrelmais beschikbaar komt.

Beheer
WP Admin