AlgemeenNieuws

‘Vlaams wolvenplan naar voorbeeld Nederland’

Mechelen – De regering van Vlaanderen moet naar Nederlands voorbeeld een plan opstellen dat dit gebied voorbereidt op de komst van de wolf. Daarvoor pleit de Vlaamse natuurbeschermingsorganisatie Natuurpunt. De wolf is al in Wallonië gesignaleerd en Natuurpunt verwacht dat hij zich niets van de taalgrens aantrekt.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken schreef vorige maand de Tweede Kamer dat de wolf wettelijke bescherming krijgt, als hij zich weer in Nederland vestigt. Schade die het dier aanricht door bijvoorbeeld schapen van een boer te verorberen, kan daardoor via het Faunafonds worden vergoed.

Biologen van een Vlaams natuurprogramma kregen een tijdje geleden een verdwaalde wolf voor de camera in Gedinne in de Waalse provincie Namen. Het is bekend dat het dier al tot in de Vogezen in het noorden van Frankrijk is opgerukt. Natuurpunt vreest dat allerlei verhalen die de wolf een slechte reputatie hebben bezorgd, zoals het sprookje Roodkapje, veel invloed krijgen, als de Vlamingen niet goed op de komst van de wolf zijn voorbereid. ,,In het verleden had de wolf een bar slecht imago. Gevolg: de volledige uitroeiing. Door de terugkeer van de wolf nu al voor te bereiden, kunnen we een vergelijkbaar scenario in de nabije toekomst vermijden”, meent Natuurpunt.

Beheer
WP Admin