AlgemeenNieuws

VVD heeft zorg over PAS, maar stemt voor

Den Haag – De Tweede Kamer heeft vanavond met instemming van onder andere regeringspartijen VVD en PvdA en oppositiepartij CDA het wetsvoorstel voor het stikstofbeleid (PAS) aangenomen.

De VVD-fractie heeft dat met knarsende tanden gedaan, zo bleek uit een stemverklaring van woordvoerder Helma Lodders. Zij zegt dat de VVD zich afvraagt of “de haven van Rotterdam straks de ruimte heeft om te groeien, veehouderijen perspectief krijgen op economische ontwikkeling en of infrastructurele projecten nog doorgang kunnen vinden.” De VVD meent dat de looptijd van de PAS (zes jaar) te kort is, omdat veel ruimtelijke plannen en infrastructurele projecten een langere looptijd kennen.

Het kabinet heeft de zorgen van de VVD niet kunnen wegnemen, zegt Lodders.  De Tweede Kamer zal later dit jaar nog praten over de invulling van de wet. Dan moet ook duidelijk zijn hoeveel ontwikkelingsruimte er is voor de veehouderij. Omdat de invulling nog opnieuw aan de orde komt en er nu geen alternatief voor de PAS is, stemde de VVD toch in met de wet.

Beheer
WP Admin